Wie helpt de Syriërs in Syrië Doe mee!!!

Corona maakt in Syrië vele extra slachtoffers; Falafel broodjes actie van Yasmin Haider.

De laatste weken hoor en zie ik zowel via mijn familie en vrienden in Damascus als ook via de non Joseph Marie (contactpersoon hulpproject Damascus) hoe slecht de situatie in Syrië is.

Na 9 jaar oorlog, waarin een aantal Syriërs de dood, marteling en vernedering overleefd hebben, is er nu een enorme uitbraak van het Corona virus, zodat het bittere leven nog bitterder is geworden.

In die jarenlange oorlog is het hele medische systeem erg verslechterd, ook de medische verzorging in de ziekenhuizen. 

De mensen durven niet te zeggen dat ze Corona verschijnsels hebben, anders worden ze opgesloten in een slordige en ongezonde omgeving. Men wil liever thuisblijven maar dat is ook slecht want dat leidt tot razendsnelle toename van de besmettingen. 

Dat is wat er nu aan het gebeuren is. 

De mensen die overgebleven zijn worstelen dagelijks voor hun bestaan. Het “geluk” dat ze hadden dat de granaten hen 9 jaar lang niet raakten, dat de zee hen niet verslond en dat ze ook niet doodvroren in een ijskoud azc in een van de buurlanden telt niet meer. Ze proberen nu te bidden dat ze deze Coronacrisis met zo min mogelijk doden door zullen komen.

Het is echter erg moeilijk gezien de schreeuwende armoede. Die is niet alleen direct door de oorlog veroorzaakt maar ook indirect door de economische sancties tegen Syrië.  

Ik voel me machteloos, maar ik wil toch graag iets doen!

Om de mensen daar te steunen, hun diepe pijn en grote zorg iets te verlichten en hun wat vertrouwen terug te geven in deze harde wereld. 

Daarom start ik op 21 augustus met de Falafel broodjes hulpactie.

U kunt elke vrijdag en zaterdag voor €3 een broodje Falafel bestellen op nr. 06 39121111 of een bericht sturen via de Whatsapp. Graag ontvang ik uw bestelling 2 uur voordat u wilt gaan eten. Uw bestelling wordt thuisgebracht. Wilt u het komen ophalen, dat kan ook. 

Yasmin Khalaf Haidar. 

U begrijpt dat deze broodjes actie maar een druppel is op een gloeiende plaat. Wilt u geen broodjes, maar wél doneren voor Syrië, kunt u geld storten op: Stichting Vedan, Ibannr. : NL52TRIO0198319967. t.b.v. actie voor Syrië.