Wake elke eerste zaterdag van de maand. Nu 7 april

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

Ook de afgelopen maand waren de meest dodelijke aanslagen, met meer dan 20 doden, weer te vinden in Afghanistan, Irak, Nigeria en Somalië. In het laatste geval zelfs met 50 burgerdoden. Het zijn aanslagen en aantallen die bij ons de krant niet eens meer halen, maar waar we toch aandacht voor willen vragen.

Actueel:

Een week na onze wake van 3 maart, vroeg Pegida aandacht voor slachtoffers van terreuraanslagen door drie kruizen op te richten bij de toekomstige moskee. Daarmee negerend dat de meeste slachtoffers moslim zijn èn dat de dagelijkse mede door ‘ons’ uitgevoerde bombardementen veel meer slachtoffers maken. Wij staan hier voor àlle slachtoffers en tegen àlle geweld

Sinds een aantal jaren zien we een ware geweldspiraal van oorlog en terreur, van aanslagen en steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan?
We staan hier, elke eerste zaterdag van de maand, van 12 tot 13 uur op het Ei van Ko (stadhuis in Enschede), omdat we vinden dat het zo niet door kan gaan, dat geweld niet met geweld bestreden kan worden, dat muren afgebroken moeten worden en overheden en bevolkingsgroepen samen moeten werken om de echte problemen op te lossen.

U bent van harte welkom
u bij deze wake aan te sluiten.