Vredesnieuws, versie 18 augustus

        VredesNieuws
Verslag en geluidsopnamen van de Ontmoetingsdag van de vredesbeweging 2017
Op 10 juni 2017 vond de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de vredesbeweging plaats. Het thema was ‘inclusieve veiligheid’. Daarnaast werden er contacten gelegd en werd er gediscussieerd over o.a. praktische mogelijkheden om samen te werken en de vredesbeweging meer aan de weg te laten timmeren. Als u doorklikt kunt u het verslag lezen en de geluidsopnamen beluisteren.
volledig bericht (18-8-2017)
Ander Nieuws week 32: Witte Huis van Trump heeft de smaak van oorlog te pakken
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – Witte Huis van Trump heeft de smaak van oorlog te pakken – ‘Mars der Dwaasheid’ naar crisis op de Tempelberg – Ook Trump wint niet in Afghanistan en nog tien andere berichten.
volledig bericht (7-8-2017)
VN kernwapenverbod: vraag en antwoord
PAX heeft een aantal vragen en antwoorden verzameld over het nieuwe kernwapenverbod: wat doet het verdrag, wat wordt de impact van het verdrag, en hoe nu verder? U vindt ze op www.nonukes.nl/het-verbod-op-kernwapens-qa-voor-de-media
7-8-2017
Vredesbeweging neemt deel aan Pride
Anti-militaristen waren zichtbaar aanwezig bij Pride-marsen over de hele wereld. In Londen vormde de ‘No Pride in War’-groep, samen met het ‘Lesbians and Gays Support the Migrants’-blok, de kop van de stoet.
volledig bericht (1-8-2017)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en de tentoonstellingsagenda Vredesmuseum.

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: vredesspellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.

Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform en VD-AMOK. Andere vredesorganisaties worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.
Een archief met al het nieuws vanaf 1998 is hier te vinden.