Vredesnieuws mei

20 mei: Ambassadeursdag ter voorbereiding op de Vredesweek
Ook dit voorjaar organiseert PAX weer de jaarlijkse Ambassadeursdag ter voorbereiding op de Vredesweek. De Ambassades van Vrede, en andere geïnteresseerden, komen dan van heinde en verre naar Utrecht voor inspirerende lezingen en praktische workshops. Dit is dé ontmoetingsplek voor iedereen die tijdens de Vredesweek in actie komt.
volledig bericht (3-5-2017)
Internationaal actiekamp tegen kernwapens, Duitsland, 12-18 juli
De Duitse vredesbeweging organiseert van 12 tot 18 juli een vredeskamp bij de vliegbasis Büchel. Van daaruit worden acties georganiseerd tegen de aanwezigheid en de modernisering van atoomwapens op die basis en in andere landen w.o. Nederland. Alle vredesactivisten worden opgeroepen om aan het kamp deel te nemen.
volledig bericht (1-5-2017)
9 geweldloze actievoerders gearresteerd bij actie tegen vermoorden mensen met drones
Op 14 april werden 9 geweldloze actievoerders gearresteerd toen zij bij de hoofdingang van een luchtmachtbasis in de VS protesteerden tegen het vermoorden van mensen met behulp van drones. Doodvonnissen voltrekken zonder gerechtelijk vonnis, achten zij in strijd met het internationaal rechten en de grondwet van de VS.
volledig bericht (28-4-2017)
Vredesactivistes pleiten bij Trump voor starten van vredesproces met Noord-Korea
Nu de spanning rond het Koreaanse schiereiland oploopt, maken vredesactivistes over heel de wereld zich ernstige zorgen over de escalatie. Women Cross DMZ brengt die tot uitdrukking in een brief aan president Trump. Tot de ondertekenaars behoren zowel vrouwen uit Zuid- als uit Noord-Korea.
volledig bericht (26-4-2017)
Ander Nieuws week 17: Niet alleen Assad verantwoordelijk voor opkomst ISIS
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – Niet alleen Assad verantwoordelijk voor opkomst ISIS – Verdelingsplannen voor het Midden-Oosten zullen geen vrede brengen – VS beweegt richting grote interventie in Jemen en nog meer.
volledig bericht (24-4-2017)
Vredesmanifestatie bij wapenbeurs ITEC in Rotterdam, 16 – 17 mei
De Franciscaanse Vredeswacht organiseert – samen met anderen – op 16, 17 en 18 mei 2017 een vredesmanifestatie bij de ITEC militaire beurs die plaats vindt in het Ahoy complex in Rotterdam. De manifestatie heeft tot doel om – net als wat eerder gebeurde in Amsterdam en Keulen – de wapenbeurs te verbannen uit Rotterdam.
volledig bericht (24-4-2017)
Ontmoetingdag vredesbeweging, 10 juni in Utrecht
Op zaterdag 10 juni a.s. vindt in het Emmaentrum, Cremerstraat 245/247 Utrecht van 11 tot 17 uur de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de vredesbeweging plaats, waarin zoveel mogelijk – graag alle! – mensen die actief zijn in de vredesbeweging weer met elkaar zullen praten. Thema is dit jaar ‘inclusieve veiligheid’.
volledig bericht (21-4-2017)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en de tentoonstellingsagenda Vredesmuseum.

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: vredesspellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.