VREDEsnieuws juni 2017 (2)

        VredesNieuws
Particuliere militaire organisaties schakelen voormalige kindsoldaten in
Particuliere militaire organisaties zijn belangrijke spelers zijn geworden in conflicten over heel de wereld. Ze leveren niet alleen materieel maar ook mankracht. De Deense documentaire Child Soldier’s New Job onderzoekt hoe globalisatie de oorlogsindustrie heeft veranderd. Uitzending woensdag 21 juni, 22.55 uur, NPO2 (VPRO).
volledig bericht (8-6-2017)
Bekende Nederlanders roepen op tot verbod op kernwapens
Een groep bekende Nederlanders roept een nieuw kabinet op om op de reeds ingeslagen weg voort te gaan en te helpen politieke, publieke en diplomatieke druk te ontwikkelen, binnen en buiten de VN, om kernwapens – het enige nog toegestane massa-vernietigingswapen – te verbieden en verder uit te bannen.
volledig bericht (8-6-2017)
A.s zaterdag Ontmoetingsdag Vredesbeweging
Op zaterdag 10 juni a.s. vindt in het Emmaentrum, Cremerstraat 245/247 Utrecht van 11 tot 17 uur de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de vredesbeweging plaats, waarin zoveel mogelijk – graag alle! – mensen die actief zijn of willen worden in de vredesbeweging weer met elkaar zullen praten. Thema is dit jaar ‘inclusieve veiligheid’.
volledig bericht (7-6-2017)
Solidariteit met de vissers van Gaza
De Freedom Flotilla Coalition is een begonnen met een solidariteitscampagne voor de vissers van Gaza. Die hebben het moeilijk door de beperkingen die hen door Israël worden opgelegd. Met name vissers uit andere landen worden opgeroepen om solidair te zijn met hun collega’s uit Gaza. Ook andere acties worden voorbereid. Ieders steun is daarbij welkom.
volledig bericht (6-6-2017)
Ander Nieuws week 23: Enige manier om dit soort gruwelen te stoppen is oorlogen beëindigen
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – Enige manier om dit soort gruwelen te stoppen is oorlogen beëindigen – Aanslag in Kabul kost minstens 90 mensen het leven. We moeten hun namen weten – Meer burgerdoden door Amerikaanse aanvallen in Syrië dan door luchtmacht Assad en nog meer.
volledig bericht (5-6-2017)
Israëlische dienstweigeraar Atalia Ben-Abba opnieuw de gevangenis in
Atalia Ben-Abba zit opnieuw in de gevangenis omdat zij weigert dienst te doen in het Israëlische leger. Zij is er van overtuigd dat veiligheid voor alle inwoners alleen mogelijk is als er een einde komt aan de bezettingspolitiek. Atalia heeft al eerder 80 dagen in de gevangenis gezeten voor ditzelfde feit. Daar komen nu 30 dagen bij.
volledig bericht (4-6-2017)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en de tentoonstellingsagenda Vredesmuseum.

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: vredesspellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.

Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform en VD-AMOK. Andere vredesorganisaties worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.
Een archief met al het nieuws vanaf 1998 is hier te vinden.