Vredesnieuws februari 2017

graphic VredesNieuws
Niet nog meer wapens voor Europa! Picketline 15 februari Amsterdam
Picketline Stop Wapenhandel bij netwerkbijeenkomst wapenindustrie en Europese krijgsmachten. Woensdag 15 februari – 8.30 uur – Hotel NH, Van Leijenberghlaan 221, Amsterdam.
volledig bericht (3-2-2017)
Het is 2,5 voor 12 op de Doomsday Clock
De wereld is weer wat dichter bij een nucleaire ramp. Toonaangevende wetenschappers hebben de zogeheten Doomsday Clock een halve minuut vooruit gezet: het is nu 2,5 voor 12, een halve minuut later dan vorig jaar. Sinds 1953 heeft de klok niet zo dichtbij middernacht gestaan. Een jaar geleden was het 23.57 uur.
volledig bericht (1-2-2017)
Deens onderzoek: pensioenfondsen ABP en PFZW investeren fors in illegale nederzettingen
De Nederlandse pensioenfondsen ABP en PFZW dragen met forse investeringen bij aan de economie van Israëls illegale ‘nederzettingen’ in bezet Palestina. Daarmee gaan zij in tegen internationale gedragscodes en de richtlijnen van de Nederlandse overheid, en ondermijnen zij de tweestatenoplossing. Dat schrijft het Deense centrum voor onderzoeksjournalistiek Danwatch in een vandaag verschenen rapport.
volledig bericht (31-1-2017)
Ander Nieuws week 5: Trump legt bommentapijt op buitenlandse politiek VS
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD/AMOK. In deze editie met o.a.: – Trump legt bommentapijt op buitenlandse politiek VS – Wat gebeurt er nu met Afghanistan? – Donald Trump en de aftakeling van Amerikaanse alleenheerschappij en nog meer.
volledig bericht (30-1-2017)
1 maart 2017, Amsterdam: debat ‘Christendom, Israël en Palestina’
De christelijke politici Raymond Knops (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie) en predikant Henri Veldhuis (The Rights Forum) debatteren op 1 maart over de actuele ontwikkelingen in Israël/Palestina. Hoe moet Nederland daarop reageren? En gebruikt de christelijke politiek bij die beoordeling de bijbel of VN-resoluties als leidraad? Praat mee vanaf 20.00 uur in De Nieuwe Liefde, Amsterdam.
volledig bericht (25-1-2017)
Internationaal actiekamp bij Duitse kernwapenbasis Büchel 12-18 juli 2017
Op de Duitse vliegbasis Büchel liggen Amerikaanse kernwapens. Uit protest daartegen wordt er in juli actie gevoerd vanuit een internationaal vredeskamp. Het wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van meer dan 50 vredesorganisaties. Ook vanuit Nederland kunt u er aan deelnemen.
volledig bericht (23-1-2017)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en de tentoonstellingsagenda Vredesmuseum .

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: vredesspellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.

Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform en VD-AMOK. Andere vredesorganisaties worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.
Een archief met al het nieuws vanaf 1998 is
hier te vinden.

Wij horen graag wat u van deze nieuwsbrief vindt. Uw commentaar kunt u geven door deze e-mail op de gebruikelijke wijze te beantwoorden. Zo kunt u zich ook afmelden voor deze nieuwsbrief.