Vredesnieuws februari 2017

graphic VredesNieuws

PAX breidt uit, meer medewerkers, meer kantoorruimte
Vredesorganisatie PAX groeit! Voor de nu al meer dan 120 betaalde medewerkers is meer kantoorruimte gevonden in Utrecht. De groei is mede mogelijk omdat PAX partner is van het ministerie van Buitenlandse Zaken en als zodanig subsidie ontvangt.
volledig bericht (17-2-2017)
Maken Belgische F-16’s geen burgerslachtoffers, of worden ze niet geteld?
In België vroeg Vredesactie aan de regering om openheid te geven over het aantal burgerslachtoffers dat valt bij de inzet van Belgische F-16’s in Irak en Syrië. Het antwoord was dat er geen burgerslachtoffers zijn. Maar is dat wel waar? Onderzoek van Vredesactie wijst in een andere richting.
volledig bericht (14-2-2017)
Ander Nieuws week 7: Strategisch adviseur Trump kan oorlog met Iran provoceren
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – Strategisch adviseur Trump zou oorlog met Iran kunnen provoceren – Het hele verhaal van de verprutste Amerikaanse aanval in Yemen – Mensenrechtenorganisatie waarschuwt voor mogelijk ‘grootschalig’ Israëlisch militair offensief in Gaza en nog meer.
volledig bericht (13-2-2017)
Britse overheid voor de rechter wegens wapenexport naar Saoedi-Arabië
Op 7 februari begon de rechtszaak tegen de Britse overheid vanwege haar rol in het bewapenen van Saoedi Arabië. De rechtszaak is aangespannen door de Britse vredesorganisatie Campaign Against Arms Trade (CAAT) die zegt dat Britse wapens gebruikt worden door de Saoedische coalitie bij het plegen van grootschalige schendingen van het internationaal recht in Jemen.
volledig bericht (11-2-2017)
Petitie van Pax Christi International: ‘EU, bevries economische relaties met Israël’
In reactie op het aannemen van de ‘landroofwet’ door het Israëlische parlement roept Pax Christi International de EU op de economische relaties met Israël te bevriezen tot het land het internationaal recht respecteert. De oproep wordt ondersteund met een petitie.
volledig bericht (9-2-2017)
Wakes bij grensgevang: Iemand die als vreemdeling in jullie land verblijft, mag je niet onderdrukken
Iedere tweede zondag van de maand vinden wakes plaats bij de grensgevangenis op Schiphol. In deze gevangenis naast de startbaan zitten veel mensen die niet in Nederland mogen (ver)blijven omdat ze niet over voldoende papieren beschikken. In de aanloop naar Pasen vinden de wakes vaker plaats.
volledig bericht (6-2-2017)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en de tentoonstellingsagenda Vredesmuseum .

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: vredesspellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.

Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform en VD-AMOK. Andere vredesorganisaties worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.
Een archief met al het nieuws vanaf 1998 is
hier te vinden.

Wij horen graag wat u van deze nieuwsbrief vindt. Uw commentaar kunt u geven door deze e-mail op de gebruikelijke wijze te beantwoorden. Zo kunt u zich ook afmelden voor deze nieuwsbrief.