Vredesnieuws eind juli

        VredesNieuws

2000 kernwapens op scherp: wat kan Nederland doen? Bijeenkomst 20 september in Den Haag
Op 25 september, aan de vooravond van de International UN-day of Total Abolition of Nuclear Weapons, komen maatschappelijke organisaties bijeen om kritische steun uit te spreken voor de rol die Nederland hierbij speelt, en om te bespreken hoe deze rol verder uitgebouwd en aangescherpt kan worden.
volledig bericht (28-7-2017)
Vredessymposium 2017 op 20 september in Utrecht
Op 20 september vindt weer het jaarlijkse Vredessymposium plaats. Ditmaal in het Oude Stadhuis van Utrecht. De coalitie Vredesmissies zonder Wapens organiseert het Vredessymposium om burgers in het zonnetje te zetten die op een geweldloze manier meehelpen conflicten te voorkomen en op te lossen. Dit jaar is het thema ‘Vrouwen op Vredesmissie’.
volledig bericht (28-7-2017)
Walk of Peace: in 16 plaatsen lopen voor vrede
Van Middelburg tot Leeuwarden, in het hele land lopen tijdens de Vredesweek (16 t/m 24 september) in wel 16 verschillende plaatsen mensen mee met een Walk of Peace. Bij al deze wandelingen kunnen deelnemers elkaar ontmoeten, ervaringen delen en ervaren wat vrede betekent. Ook jij kunt meelopen.
volledig bericht (24-7-2017)
Vredesactivisten bezetten bunker met kernbommen in Büchel
5 vredesactivisten slaagden er in de avond van 17 juli in om de luchtmachtbasis in Büchel (Duitsland) ver binnen te dringen. Voor het eerst in 21 jaar van protest tegen de atoombommen daar, lukte het om een bunker te bereiken en DISARM op de deur te schilderen. Pas na 2 uur werden ze opgemerkt en gearresteerd.
volledig bericht (19-7-2017)
Ander Nieuws week 29: De historische overwinning van Irak op ISIS en de prijs in mensenlevens
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – De historische overwinning van Irak op ISIS en de prijs in mensenlevens – De Rif en de hogedrukpan van de Marokkaanse staatseconomie – VS en Groot-Brittannië boven de wet met steun aan Saudische oorlog in Yemen en nog meer.
volledig bericht (17-7-2017)
Binnenkort te verschijnen boek van Van der Pijl plaatst MH17 in bredere geopolitieke context
A.s. maandag 17 juli 2017 is het drie jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald. De precieze toedracht en het aanwijzen van de verantwoordelijken zijn drie jaar na dato nog steeds onderwerp van feitenonderzoek en (internationaal-)politieke steekspellen. In deze context verschijnt op 1 september het boek van Kees van der Pijl,
volledig bericht (13-7-2017)
Vredesactie Antwerpen: ‘Militairen op straat vanzelfsprekend?’
Op de Meir en aan het Centraal Station te Antwerpen deelden enkele activisten op zaterdag 1 juli 1.000 flyers uit. Publiekelijk trekken zij de vanzelfsprekendheid van de binnenlandse militaire ontplooiing in vraag. Dit is een eerste actie van Vredesactie Antwerpen, die desbetreffend een campagne is gestart.
volledig bericht (12-7-2017)
Kernwapens verboden, Nederland stemt tegen
Twee derde van alle landen ter wereld stemden op 7 juli in de VN voor een verdrag dat kernwapens verbiedt. Nederland stemde tegen. Het laatste massavernietigingswapen dat nog niet illegaal was, is vandaag verboden. “Het is een historische dag”, zegt Krista van Velzen, campagneleider van PAX.
volledig bericht (10-7-2017)