Vredesnieuws april 2017

        VredesNieuws
Zuid-Koreaanse dienstweigeraar Seungchul Shin in beroep tegen weigering asiel in Nederland
In december berichtten wij over de Zuid-Koreaanse dienstweigeraar Seungchul Shin (Leo), die in Nederland asiel zoekt. Dat is hem inmiddels geweigerd. Hij is daartegen in beroep gegaan en de rechtbank te Middelburg zal zich op 12 april om 11.35 uur in een openbare zitting over zijn zaak buigen.
volledig bericht (8-4-2017)
Aanval op Syrië zet relatie met Rusland op scherp en brengt geen vrede in Syrië
Afgelopen nacht heeft president Trump – die tijdens zijn verkiezingscampagne aangaf een nieuwe, gematigder benadering ten aanzien van de oorlog in Syrië voor te willen staan – Amerikaanse kruisraketten af laten vuren op een Syrische luchtmachtbasis bij Homs. Dit als publieke strafmaatregel tegen de gifgasaanval tegen Syrische burgers waar ook hij de hand van de Syrische regering in zegt te zien.
volledig bericht (7-4-2017)
Israël legt lijst aan van mensen die de nederzettingen boycotten
In Israël wordt actie gevoerd tegen het, door de regering, aanleggen van een lijst van Israëlische burgers die de nederzettingen boycotten. Een petitie, waarin mensen vragen om in de lijst opgenomen te worden, is al door meer dan duizend mensen ondertekend.
volledig bericht (7-4-2017)
Anti-terreurmaatregelen hinderen vrouwenrechtenorganisaties
Onlangs verscheen het rapport “Tightening the Purse Strings: What Countering Terrorism Financing Costs Gender Equality & Security”. Dit rapport laat zien hoe vrouwenrechtenorganisaties in het nauw komen door anti-terreurmaatregelen.
volledig bericht (4-4-2017)
Persbericht Amnesty International over burgerslachtoffers in Mosul
Honderden burgers in Mosul kwamen om het leven bij luchtaanvallen door de VS-geleide coalitie terwijl ze op vraag van de Iraakse overheid schuilden in hun huizen tijdens het offensief tegen de gewapende groepering Islamitische Staat (IS).
volledig bericht (30-3-2017)
Ander Nieuws week 13: De grote leugen over de Libische oorlog
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – De grote leugen over de Libische oorlog – VS geeft verantwoordelijkheid toe voor luchtaanval die honderden burgers doodde – Donald Trump luncht met Saudische oorlogsmisdadiger terwijl Yemeni’s verhongeren en nog meer.
volledig bericht (28-3-2017)
Vredesactivisten verstoren EU workshop voor wapenindustrie
Op 28 maart voerden een twintigtal vredesactivisten actie aan het Europees Defensie Agentschap (EDA) in Brussel. Daar vond een workshop plaats om de wapenindustrie te informeren over de ondersteuningsmaatregelen die de Europese Unie hen biedt.
volledig bericht (28-3-2017)
Bussen naar acties tegen NAVO-top Brussel 24/25 mei
Woensdag 24 mei en Hemelvaartsdag donderdag 25 mei vindt in het spiksplinternieuwe gebouw van de NAVO in Brussel een NAVO-top plaats. Daartegen worden acties georganiseerd. Oorlog is geen Oplossing heeft vervoer geregeld voor zowel woensdag als donderdag. Op beide dagen rijdt er heen en terug een bus vanuit Amsterdam, via Utrecht en Brabant naar Brussel.
volledig bericht (27-3-2017)