VREDESNIEUWS 7 juli 2017

        VredesNieuws
Uitzetting Zuid-Koreaanse dienstweigeraar. U kunt iets doen.
De Zuid Koreaanse dienstweigeraar Seungchul Shin wiens asielverzoek in Nederland werd afgewezen, wordt a.s. maandag 10 Juli ’s avonds om 9 uur worden uitgewezen. Hem wacht in Seoul een veroordeling tot 18 maanden gevangenis onder zeer slechte omstandigheden. Er bestaat geen alternatieve dienstplicht. Dienstweigeren is daar een misdaad. De mensenrechten worden daar met de voeten getreden.
volledig bericht (6-7-2017)
Trainingen voor geweldloze actie
Vredesactie verzorgt al sedert lang trainingen voor de geweldloze actievoerder. Voor het eerst zijn er nu ook twee volledige trainingstrajecten: ‘Leren organiseren, tools voor maatschappelijke verandering’ en ‘Train de trainer, ondersteun sociale actie’. Beide trajecten beginnen dit najaar.
volledig bericht (5-7-2017)
Ander Nieuws week 27: Amerikaanse leugens over vermeende gifgasaanval door Assad
Tweewekelijkse selectie van ‘ander nieuws’ uit het Midden-Oosten, gemaakt door VD AMOK. In deze editie met o.a.: – Rusland betreedt slaapkamer NAVO – Onderzoeksjournalist Seymour Hersh onthult Amerikaanse leugens over vermeende gifgasaanval door Assad – Alle tekens die Trump geeft wijzen op komend conflict met Iran en nog meer.
volledig bericht (3-7-2017)
Den Haag, 4 juli: B’Tselem presenteert interactieve documentaire
Veldwerker Iyad Haddad van de vooraanstaande Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem presenteert op dinsdag 4 juli de interactieve documentaire ‘The Invisible Walls of Occupation’. Aansluitend spreken Haddad en directeur Jan Keulen van The Rights Forum over de situatie in de bezette Palestijnse gebieden. Lokatie: Nutshuis, Den Haag. Aanvang: 19.30 uur.
volledig bericht (30-6-2017)
Peace Culture Festival en andere activiteiten in de Vredesweek in Eindhoven
In de Vredesweek (16 t/m 24 september) is er in Eindhoven veel te doen. Bijzonder en van bovenlokale betekenis is het Peace Culture Festival op 17 september. Dit eendaagse festival wil mensen met verschillende culturele achtergrond bij elkaar brengen in een streven naar onderling begrip, vrede en harmonie.
volledig bericht (29-6-2017)
Sluit je aan bij de Just Walk to Jerusalem
Op 10 juni vertrokken ruim 120 wandelaars uit Londen voor een tocht naar Jeruzalem, waar ze eind oktober hopen aan te komen. Op 2 november wordt daar stilgestaan bij het feit dat het precies honderd jaar geleden is dat de Britse regering zich achter de stichting van een ‘joods nationaal tehuis’ in Palestina schaarde. De wandeltocht is een bijzondere uiting van solidariteit met de Palestijnen.
volledig bericht (25-6-2017)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en de tentoonstellingsagenda Vredesmuseum.

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: vredesspellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.

Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform en VD-AMOK. Andere vredesorganisaties worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.
Een archief met al het nieuws vanaf 1998 is hier te vinden.