VREDESMUUR in Enschede

Een muur van vrede op reis door Enschede

ENSCHEDE – Op 2 juli 2015 is  de Vredesmuur haar tour door Enschede gestart in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15.

Deze muur is een initiatief van de Raad voor Levensbeschouwingen en Religies, Enschede voor Vrede en de Wereldvredesvlam Twente. Zij is onderdeel van een serie activiteiten die mensen uitnodigen bij te dragen aan een wereld waarin meer mensen in vrede zijn. Alle activiteiten zijn mede gefinancierd vanuit de gemeentelijke budgetten Jijmaaktdebuurt.nl.

Een betere buurt begint met vrede.
Vrede verbindt! Dat is het thema voor de Internationale Dag van de Vrede , die we ieder jaar vieren op 21 september en de Vredesweek (19 september t/m 27 september). Dit jaar verrijken we deze viering met activiteiten die de mogelijkheid bieden om de ander te leren kennen en begrijpen en die uitnodigen om zelf bij te dragen aan een vreedzame wereld. De eerste activiteit in de aanloop naar deze viering startte op 2 juli  in de Bibliotheek Enschede.

De Vredesmuur is een lege wand waar iedereen zijn of haar wens voor vrede deelt met de stad. Het resultaat wordt een muur vol geschreven of getekende inspiratie, uit alle lagen, culturen en leeftijden van de samenleving.  Na een verblijf in de Bibliotheek, reist de muur verder langs servicecentra, buurthuizen en festiviteiten. Weet u een mooie plek? Laat het ons weten!                           (info@enschedevoorvrede.nl).