Petitie Malala Yousafzai

Malala Yousafzai vraagt haar petitie te tekenen. Wij, als Enschede voor Vrede willen dit verzoek ondersteunen. Kent u Malala nog? Het meisje dat vocht voor onderwijs voor meisjes in Afghanistan en door een lid van de Taliban ernstig is verwond. Zij blijft vechten voor haar doel en vraagt uw medewerking teken haar petitie https://www.change.org/p/withmalala-pour-l-%C3%A9ducation-des-filles?tk=LGoB9a04uRE2tcKCuAOHiX4DQPQUSeXiixW-_j5_GJI&utm_source=supporter_signature_milestone_email&utm_medium=email&utm_campaign=supporter_signatures_1000000&utm_term=supporter_signature_milestone_email

Hierbij het verhaal van Malala:         Malala

Wat deed jij als je op weg naar school was? Je kon waarschijnlijk lachen met vrienden, snoep delen, zingen, spelen. Je was zorgeloos. Mijn verhaal is anders. Mijn vrienden en ik werden aangevallen door gewapende mannen op weg van school naar huis. We waren het mikpunt, slechts 15 jaar, als we naar school durfden gaan, en ik in het bijzonder, om te verwijzen naar het recht van ieder meisje om school te gaan. Het maakte me sterker. Ik zal nooit stoppen campagne te voeren voor elk meisje om te worden opgeleid tot zij volwassen is, klaar om de wereld te transformeren en alle mogelijkheden te realiseren.
Ik werd aangevallen omdat ik vertegenwoordig wat sommige extremisten het meest vrezen – opgeleide meisjes. Zij vrezen opgeleide meisjes, omdat ze weten hoe krachtig we kunnen zijn. Nog meer dan 60 miljoen van onze zusters over de hele wereld worden beroofd van de mogelijkheid om naar school te gaan en de wereld is beroofd van hun intelligentie.

Dat is de reden waarom ik vraag u om samen met mij aan het Global Partnership for Education (GPE), een toonaangevende leverancier van onderwijs fondsen ter ondersteuning van de armste landen in de wereld te vragen om verder te gaan. Laten we hen vragen om nog meer te investeren zodat elk meisje in de gelegenheid is om naar het primair en secundair onderwijs te kunnen genieten gedurende 12 jaar, niet slechts 9 jaar zoals nu het geval is.

Zoals is overeengekomen in de nieuwe doelen voor duurzame ontwikkeling, moeten de GPE partners in December stemmen over de vergroting van de reikwijdte van de MCP en haar inzet voor het waarborgen dat meisjes 12 jaar gratis lager en secundair onderwijs krijgen. Een dergelijke wijziging zal een aanzienlijke impact hebben op het leven van miljoenen meisjes over de hele wereld.
Laten we samen onze stem verheffen en eisen dat de GPE en haar partners de weg vrijmaakt voor 12 jaar gratis primair en voortgezet onderwijs voor alle meisjes, waar ze ook wonen.
Degenen die studenten en activisten voor het recht op onderwijs als een bedreiging voelen, zijn bang voor ons. Ze weten dat onze boeken en pennen onze meest krachtige wapens zijn in de strijd voor gelijkheid en vrede.
Dank u om uw stem toe te voegen aan de mijne.

Malala Yousafzai
Londen, Verenigd Koninkrijk