Help vluchtelingen, stop wapenhandel!

Help vluchtelingen, stop wapenhandel!

Protest tegen aandeelhoudersvergadering wapenfabrikant in Amsterdam 28 april – 13.30 uur – Okura Hotel, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

In 2015 zijn de wereldwijde militaire uitgaven gestegen tot $1700 miljard, tot vreugde van de wapenindustrie. Intussen zijn er 60 miljoen mensen op de vlucht voor conflict en geweld. Terwijl de winsten en de aandelenkoersen van wapenbedrijven stijgen, veroorzaken onze wapens elders op de wereld veel leed.

In Nederland is wapenfabrikant Airbus gevestigd, het 7e grootste wapenbedrijf ter wereld en de een-na-grootste van Europa. Recent leverde Airbus militaire helikopters aan Saoedi-Arabië, dat oorlogsmisdaden pleegt in Jemen. Onderafdeling MBDA verkocht raketten aan Qatar. Er loopt een leveringscontract voor grensbewakingssystemen voor Roemenië en Saoedi-Arabië, ook aan het tegenhouden van vluchtelingen verdient Airbus goed. Verder verkoopt Airbus onder meer ‘multi-role’ aanvalshelikopters, Eurofighter straaljagers en verschillende soorten raketten, ook voor kernwapens.
Om belastingredenen zit het hoofdkantoor van Airbus in Nederland. Vanwege deze Nederlandse vestiging vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats in Amsterdam. Een moment om de rol van wapenhandel als oorzaak van oorlog onder de aandacht te brengen.

Terwijl Europa vluchtelingen terugstuurt blijven we wapens exporteren die bijdragen aan het vluchtelingendrama. En daar wordt nog geld aan verdient ook!
Help vluchtelingen, stop wapenhandel
Kom met je spandoek en toeter op donderdag 28 april van half 2 tot half 3 naar het Okura Hotel in Amsterdam en protesteer tegen wapenhandel!

Meer informatie www.stopwapenhandel.org