Vredesnieuws juni 2016

graphic VredesNieuws
Kernwapens worden wereldwijd opgepimpt
Er is sprake van een lichte daling van het kernwapenarsenaal in de wereld, maar dat proces verloopt veel te langzaam. Daarentegen willen de negen machten hun massavernietigingswapens moderniseren.
volledig bericht (17-6-2016)
Woensdag 22 juni: Protest tegen maritime wapenbeurs in Amsterdam
Van 21 tot en met 23 juni wordt de MAST wapenbeurs in de RAI in Amsterdam gehouden. MAST (Maritime/Air Systems and Technologies) is een tweejaarlijkse internationale wapenbeurs en conferentie voor wapenindustrie en marine. Mede op uitnodiging van de Koninklijke Marine komen oorlogsmisdadigers en mensenrechtenschenders naar Amsterdam.
volledig bericht (16-6-2016)
Vredesactivisten verstoren grootste wapenbeurs ter wereld in Parijs
Een vijftigtal actievoerders drong 13 juni binnen op de wapenbeurs Eurosatory in Parijs en besmeurde er tanks en ander wapentuig met bloedrode verf. Eurosatory, de grootste wapenbeurs ter wereld, gaat deze week door in Parijs. Meer dan 1000 bedrijven stellen er hun wapens tentoon, ook aan repressieve regimes en landen in oorlog.
volledig bericht (15-6-2016)
Bingo, ‘JSF’ besmeurd met vingerverf
Antimilitariste Gonnus Doeven heeft vrijdagochtend een JSF op de vliegbasis in Leeuwarden besmeurd met groengele verf. Het ging dan wel om een showmodel maar dat mag de pret niet drukken.
volledig bericht (13-6-2016)
International werkkamp voor een wereld zonder kernwapens in Duitsland
De Duitse tak van de International Fellowship of Reconciliation (IFOR) nodigt jonge mensen (18-26 jaar) uit om deel te aan een internationaal werkkamp tegen kernwapens. Het begint op 25 juli in Berlijn en eindigt op 10 augustus in Büchel, waar kernwapens gereed worden gehouden.
volledig bericht (8-6-2016)
Ander Nieuws week 23: Luchtaanvallen op ISIS in Irak en Syrië ruïnes van steden
Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de ‘Nieuwe Oorlog’. In deze editie met o.a.: – Luchtaanvallen op ISIS in Irak en Syrië ruïnes van steden – Vertrouwen opbouwen in Afghanistan – Een kritische blik op het vertrek van de Turkse premier Ahmet Davutoglu en nog meer ‘ander’ nieuws uit het Midden-Oosten.
volledig bericht (6-6-2016)
Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform, VD-AMOK en Vrouwen voor Vrede.