Agenda

okt
1
za
Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL @ van Loenshof
okt 1 @ 12:00 – 12:45

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede! Drie kwartier daarvoor demonstreren heeft nut!

We vallen in herhaling: in plaats van dat de overheden proberen met elkaar te communiceren om uit de geweldsspiraal te komen, grijpt men naar het middel van wapenleveranties, sancties, isolatie , beperken van de gasleveranties, enz.. Het gevolg is mensenlevens opofferen of het nu burgers zijn of militairen, angst, armoede wordt verhevigd, volksverhuizingen en zo kunnen we nog meer nare situaties opnoemen.

Er is al heel veel geweld in onze wereld en dan de problemen met ons klimaat erbij. Laten we de problemen met een energie tekort niet vergeten. Mensenrechtenschendingen, armoede. Wanneer wordt ons leven weer vreedzaam? In wat voor een wereld leven wij?

Hoe gaat het  met de mensen in Ethiopië, andere delen van AfrikaWit Rusland, Palestina, Jemen, enz.?  Via de wake proberen we de aandacht te blijven vestigen om wat er aan de hand is in en op deze wereld. Mensen verhinderen blind te zijn voor al die toestanden. Eigenlijk zouden we met z’n allen in de hele wereld in opstand moeten komen! Met de wake doen we nog iets.

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

okt
2
zo
Sonntagspsaziergang Urenco Gronau. Alle uraniumverrijking stoppen, dus ook in Gronau @ Urenco, Gronau
okt 2 @ 14:00 – 15:30

 

Zoals gewoonlijk elke maand: Sonntagsspaziergang Urenco Gronau

Demonstratie tegen uraniumverrijking en tegen de nieuwe kernwapenwedloop

Maar eerst nog even een herinering: wat is toch die Spaziergang:

De eerste zondagsrondwandeling bij Urenco, Gronau was eind september 1986. Vanaf november 1986 heeft de zondagsrondwandeling onafgebroken plaatsgevonden.

Dus 34 jaar verzamelt zich in Gronau elke eerste zondag van de maand, zonder onderbreking, rond twee uur ’s middags een groep mensen bij de poort van Urenco aan de Röntgenstraße voor een zondagmiddag wandeling, waarbij vroeger om de Urenco-vestiging werd heen gelopen, maar het tegenwoordig meestal bij een picknick bij de hoofdpoort blijft. Urenco verrijkt in Gronau, Almelo en het Britse Capenhurst ongeveer 35% van de totale wereldbehoefte aan uraniumsplijtstof voor kerncentrales via een technologie die ook erg geschikt is voor kernwapens. Zo staat bedrijfsspionage bij Urenco Almelo aan het begin van de kernwapen-technologie van Pakistan, Iran en Noord-Korea.

U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen!!!