Agenda

jun
3
za
Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL @ van Loenshof
jun 3 @ 12:00 – 12:45

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

In wat voor een wereld leven wij, in wat voor een wereld laten wij dat gebeuren, Wij, mensen, zijn daar verantwoordelijk voor en misbruiken onze mogelijkheden.

Column

Bachmoet bestaat niet meer. Alles ligt in puin. Duizenden doden:militairen, burgers (vrouwen, kinderen). Het spel gaat maar door. Wanneer worden mensen nu verstandig en realiseren zich dat wat er nu gebeurt, zich ongetwijfeld tegen de mensheid zal keren. Dus niet alleen tegen de mensen in Rusland en Oekraïne, maar ook tegen anderen op onze wereld. Hopelijk heb ik ongelijk en is de oorlogsituatie van tijdelijke aard zonder consequenties voor de rest van de wereld en kunnen we ons bezighouden met andere grote problemen op onze wereld: armoede, kansen- en mensenrechten ongelijkheid, klimaat,  stikstof en ga maar zo door. Nogmaals : wanneer worden mensen nu verstandig en gebruiken we onze energie positief?

webmaster BZ

Herhaalde oproep en dat blijven we doen:

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

jun
4
zo
Sonntagspsaziergang Urenco Gronau. Alle uraniumverrijking stoppen, dus ook in Gronau @ Urenco, Gronau
jun 4 @ 14:00 – 15:30

 

Zoals gewoonlijk elke maand: Sonntagsspaziergang Urenco Gronau

Demonstratie tegen uraniumverrijking en tegen de nieuwe kernwapenwedloop

Maar eerst nog even een herinering: wat is toch die Spaziergang:

De eerste zondagsrondwandeling bij Urenco, Gronau was eind september 1986. Vanaf november 1986 heeft de zondagsrondwandeling onafgebroken plaatsgevonden.

Dus 34 jaar verzamelt zich in Gronau elke eerste zondag van de maand, zonder onderbreking, rond twee uur ’s middags een groep mensen bij de poort van Urenco aan de Röntgenstraße voor een zondagmiddag wandeling, waarbij vroeger om de Urenco-vestiging werd heen gelopen, maar het tegenwoordig meestal bij een picknick bij de hoofdpoort blijft. Urenco verrijkt in Gronau, Almelo en het Britse Capenhurst ongeveer 35% van de totale wereldbehoefte aan uraniumsplijtstof voor kerncentrales via een technologie die ook erg geschikt is voor kernwapens. Zo staat bedrijfsspionage bij Urenco Almelo aan het begin van de kernwapen-technologie van Pakistan, Iran en Noord-Korea.

U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen!!!