Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
1 juli 2023 @ 12:00 – 12:45
2023-07-01T12:00:00+02:00
2023-07-01T12:45:00+02:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

In wat voor een wereld leven wij, in wat voor een wereld laten wij dat gebeuren, Wij, mensen, zijn daar verantwoordelijk voor en misbruiken onze mogelijkheden.

Column

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie is toch het minst wat je kan verlangen in onze samenleving. Door geweldloze communicatie geef je blijk van de ander of anderen te respecteren. In ieder geval staat een lezing over geweldloze communicatie op het programma van “Vrouwen voor Vrede”.Vrijdag  23 juni op de “Oase” in de Kerkentuin tussen Nederland en Duitsland. Ieder is welkom! Je kan er altijd iets van opsteken en het is gezellig ook met elkaar(zie uitgebreid bericht op deze website).

Het is wel nodig dat we leren onze emoties in bedwang te houden, zodat de ander niet beschadigd wordt. Als je de kranten doorbladert, vind je altijd wel een verhaal/verslag over hoe mensen met elkaar kunnen omgaan en elkaar kunnen beschadigen. Meestal is het zo dat men daarmee zich denkt te beschermen. De ander is dan de boosdoener en heeft het gedaan. Zelf in de spiegel kijken dat durft men niet. Dat is natuurlijk zo: er is daar durf voor nodig.

Webmaster Bezet

Herhaalde oproep: (we blijven het herhalen)

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE