Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
6 mei 2023 @ 12:00 – 12:45
2023-05-06T12:00:00+02:00
2023-05-06T12:45:00+02:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

In wat voor een wereld leven wij, in wat voor een wereld laten wij dat gebeuren, Wij, mensen, zijn daar verantwoordelijk voor en misbruiken onze mogelijkheden.

Column

Het houdt niet op met oorlogen en geweldplegingen. Vandaar dat Enschede voor Vrede blijft demonstreren. Een enkele keer is er een hoopvol bericht, zoals het stoppen van agressie door Souad Arabië in Jemen. Dan laait de oorlogshandelingen in Palestina weer op met vele doden en gewoden tot gevolg. Trouwens dagelijks sterven mensen: soldaten, volwassen burgers en kinderen, zonder dat er ets tegen gedaan wordt. Mensen, die zich gedwongen voelen hun land, waar ze wonen, te verlaten naar een veilige of betere plek op aarde, doch onderweg verdrinken  Dreigingen , die mensen in de stress laten verkeren, verneem je elke dag in de media. Daarin verneem je ook dat in ons eigen land ook gewelddadigheden gebeuren. Wat doen mensen elkaar toch aan? In wat voor een wereld leven we toch? Is het een kwestie van onmacht, of wordt aan de ellende veel verdiend, of is er sprake van machtswellust? Er is toch iets positief s te melden, namelijk het feit dat Enschede voor Vrede elke eerste zaterdag van de maand demonstreert voor stoppen van geweld op geweldloze manier. Er zijn vele manieren voorhanden om geweldloos geweld te weren. Geweld vraagt om geweld. Zo blijft geweldsituatie voortduren. Laten wij mensen toch verstandig zijn en ons geweldloos keren tegen geweld. Op 4 mei herdenken wij vijf jaar oorlogsgeweld en zijn slachtoffers. Laten we er ook eens lering uittrekken.

Webmaster

Herhaalde oproep:

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE