Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
7 januari 2023 @ 12:00 – 12:45
2023-01-07T12:00:00+01:00
2023-01-07T12:45:00+01:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

In wat voor een wereld leven wij, in wat voor een wereld laten wij dat gebeuren, Wij, mensen, zijn daar verantwoordelijk voor en misbruiken onze mogelijkheden.

Het jaar is  voorbij en wat heeft het ons gebracht? In ieder geval geen Vrede in de wereld. Denk aan Oekraïne, Jemen, Syrië, Palestina, enz.. Het is om depressief van te worden. In Nederland kibbelen we over de data om excuses te maken aan mensen met een slavernijverleden. In de krant kunnen we lezen dat er nog behoorlijk wordt gediscrimineerd. Rechts- en kansenongelijkheid wordt getolereerd of het de gewoonste zaak is van de wereld. In de ambtelijke wereld blijkt racisme en discriminatie ingeburgerd te zijn. Mogen we stellen dat in Nederland ook geen sprake is van Vrede. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen. Kan de mentaliteit van mensen positief veranderen? Laten we dat elkaar wensen.

Wat kunnen we3 ons en u nu wensen voor het nieuwe jaar? Vrede dan houden we elkaar voor de gek. Zolang er nog machthebbers aan het roer verkeren, die voor macht en geweld verkiezen boven het leven van mensen,   zolang voor velen, geld en marktwerking heilig zijn, is het moeilijk om vrolijk het nieuwe jaar in te gaan.

Gelukkig zijn er nog mensen, die zich bekommeren om de klimaatverandering en daar d.m.v. acties of andere inzet er iets aandoen en mensen, die zich om anderen bekommeren, die armoede ervaren en de handen uit de mouwen steken en mensen, die niet bij der pakken neer gaan zitten en geloven in verandering. Dit geeft een vredig gevoel.  Zij doen iets aan vrede.  U  ook? Anders, laten we er het beste van maken, toch?

webmaster Bé Zét

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE