Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
3 december 2022 @ 12:00 – 12:45
2022-12-03T12:00:00+01:00
2022-12-03T12:45:00+01:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

In wat voor een wereld leven wij, in wat voor een wereld laten wij dat gebeuren, Wij mensen zijn daar verantwoordelijk voor en misbruiken onze mogelijkheden.

Al vele jaren demonstreren we om kenbaar te maken dat we het niet pikken: oorlog, geweld, ontbreken van solidariteit, enz..We merken dat er weinig verandert in mentaliteit, in zorgzaamheid. Er komen steeds meer problemen  bij in plaats dat een aantal worden opgelost. Het is niet te doen om een prioriteitslijstje op te stellen en keuzes te maken waaraan we oplossingsgericht gaan werken.

Er is zo een verscheidenheid aan meningen. Vaak speelt macht en geld een rol. We proberen ook niet het met elkaar eens te worden. Kinderen lijden eronder, terwijl die eigenlijk beschermd moeten worden. Zelfs niet in het kleine kikkerlandje waar wij in leven, terwijl de problemen zich wereldwijd  voordoen. Mensen komen om van de honger, dorst of armoede;  mensen worden gek van angst in de situatie waarin zij leven. Zo kunnen we nog doorgaan met het benoemen van onmenselijke situaties, terwijl er sprake is van rijkdom, gezond verstand. Waarom ontbreekt het aan solidariteit,  voelen mensen zich machteloos en stoppen hun hoofd in het zand. Hoe komt het dat mensen alleen aan zichzelf denken en geen respect opbrengen voor andere mensen die in problemen verkeren. Vluchtelingen worden gemeden zonder er open voor te staan. Eigenlijk leven we allemaal in oorlogsituatie en zien we niet het geweld om ons heen.

Oplossing:

  • Laten we ervoor kiezen om samen de problemen samen te willen oplossen. Dat houdt in dat we niet meer onze zin(oplossing) willen doordrukken, maar naar elkaar willen luisteren en met elkaar aan de slag gaan om een betere wereld voor ieder een te creëren. Dus geen oorlog geen geweld maar daden

  • Zorgen voor elkaar, met elkaar en opkomen voor elkaar: geen onderscheid in oud ,jong vrouw, man, lhbt, arm of rijk en het moet niet uitmaken waar je woont/leeft.

Het klinkt allemaal utopistisch, maar als we het willen is het mogelijk.We behoeven dan niet te demonstreren voor Vrede en tegen geweld, maar elkaar verwelkomen in een betere wereld.

webmaster Bé Zét

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE