Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
5 november 2022 @ 12:00 – 12:45
2022-11-05T12:00:00+01:00
2022-11-05T12:45:00+01:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede! Drie kwartier daarvoor demonstreren heeft nut!

Er is niets veranderd:

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland, waaraan Europa en De Verenigde Staten in Navoverband meedoet d.m.v. wapenleveranties en ander support, is in alle hevigheid nog aan de gang. Poetin dreigt zelf met inzet van tactische nucleaire wapens.

 Al met al gaat het gepaard met veel mensenlevens, waaronder kinderen, blijft het angst en spanning veroorzaken, veel materiële schade en niemand weet dit allemaal te beëindigen.

Waar gaat het naar toe en dan hebben we nog de inflatie, energiecrisis, klimaatcrisis (misschien morgen weer een nieuwe crisis?

Er is al heel veel geweld in onze wereld en dan de problemen met ons klimaat erbij. Laten we de problemen met een energie tekort niet vergeten. Mensenrechtenschendingen, armoede. Wanneer wordt ons leven weer vreedzaam? In wat voor een wereld leven wij?

Hoe gaat het  met de mensen in Ethiopië, andere delen van AfrikaWit Rusland, Palestina, Jemen, enz.?  Via de wake proberen we de aandacht te blijven vestigen om wat er aan de hand is in en op deze wereld. Mensen verhinderen blind te zijn voor al die toestanden. Eigenlijk zouden we met z’n allen in de hele wereld in opstand moeten komen! Met de wake doen we nog iets.

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE