Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
03/09/2022 @ 12:00 – 12:45
2022-09-03T12:00:00+02:00
2022-09-03T12:45:00+02:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede! Drie kwartier daarvoor demonstreren heeft nut!

De oorlog in Oekraïne gaat alsmaar door (dat kan jaren duren, wordt gezegd). Wat een ellende voor al die mensen. Ze leven in angst en onzekerheid. Voor de wapenhandel komt dat goed uit. Het verdient goed en de wapenhandel kan experimenteren met nieuwe systemen. . Alles zo zinloos en niemand heeft de macht om dat geweld te doen stoppen.

Er is al heel veel geweld in onze wereld en dan de problemen met ons klimaat erbij. Laten we de problemen met een energie tekort niet vergeten. Mensenrechtenschendingen, armoede. Wanneer wordt ons leven weer vreedzaam? In wat voor een wereld leven wij?

Mensenrechten worden op veel plaatsen in de wereld met voeten getreden. Worden wij, mensen,  niet wijzer? Is het door:  IS of Taliban. Loekasjenko, Poetin, de regering in Kazachstan, of waar dan ook. Er is altijd iemand als schuldenaar aan te wijzen. Doch wat is onze rol in deze? Kijken we weg? Waar kiezen we voor? Macht, geld, lopen we mee of stoppen we, net als een struisvogel, onbs hoofd in het zand??

Hoe gaat het  met de mensen in Ethiopië, andere delen van AfrikaWit Rusland, Palestina, Jemen, enz.?  Via de wake proberen we de aandacht te blijven vestigen om wat er aan de hand is in en op deze wereld. Mensen verhinderen blind te zijn voor al die toestanden. Eigenlijk zouden we met z’n allen in de hele wereld in opstand moeten komen! Met de wake doen we nog iets.

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE