Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
6 augustus 2022 @ 12:00 – 12:45
2022-08-06T12:00:00+02:00
2022-08-06T12:45:00+02:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 We hebben besloten om , in plaats van een uur te demonstreren, deze te verkorten naar driekwartier.

 

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

De oorlog in Oekraïne gaat maar door (dat kan jaren duren, wordt gezegd). Voor de wapenhandel komt dat goed uit. Het verdient goed en de wapenhandel kan experimenteren met nieuwe systemen. Daar tegenover staat dat duizenden mensen op gruwelijke wijze omkomen dat er een volksverhuizing plaatsvindt van miljoenen mensen, dat dorpen en steden plat worden gebombardeerd. Alles zo zinloos en niemand heeft de macht om dat geweld te doen stoppen.

Er is heel veel geweld in onze wereld. Elke dag kan men dit ervaren via het journaal op de televisie, krant of radio.  Demonstreren blijft nodig al zijn we niet instaat om  iets aan oorlog en geweld te doen. Met een wake laten we weten dat we het niet pikken!

Mensenrechten worden op veel plaatsen in de wereld met voeten getreden. Worden wij, mensen,  niet wijzer? Is het door:  IS of Taliban. Loekasjenko, Poetin, de regering in Kazachstan, of waar dan ook. Er is altijd iemand als schuldenaar aan te wijzen. Doch wat is onze rol in deze? Kijken we weg? Waar kiezen we voor? Macht, geld, lopen we mee of stoppen we, net als een struisvogel, onbs hoofd in het zand??

Hoe gaat het  met de mensen in Ethiopië, andere delen van AfrikaWit Rusland, Palestina, Jemen, enz.?  Via de wake proberen we de aandacht te blijven vestigen om wat er aan de hand is in en op deze wereld. Mensen verhinderen blind te zijn voor al die toestanden. Eigenlijk zouden we met z’n allen in de hele wereld in opstand moeten komen! Met de wake doen we nog iets.

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE