Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
07/05/2022 @ 12:00 – 13:00
2022-05-07T12:00:00+02:00
2022-05-07T13:00:00+02:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 Op 7 mei  2022  is onze maandelijkse “wake”op het van Loenshof en bent u van harte welkom om een uurtje mee te demonstreren, maar tussentijds aansluiten kunt u ook!   VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL .Dat is hard nodig

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

Er is heel veel geweld in onze wereld. Elke dag kan men dit ervaren via het journaal op de televisie, krant of radio.  Demonstreren blijft nodig al zijn we niet instaat om  iets aan oorlog en geweld te doen. Met een wake laten we weten dat we het niet pikken! Nu is het Ukraïne in het vizier, maar in Jemen gaat de strijd steeds door en in het Palestistijns gebied worden olijf boeren dew dupe van landonteigening, waar ze machteloos tegenover staan. Houdt het dan nooit op? Veel mensen worden slachtoffer of worden gedoodzonder dat ze er iets te maken hebben met het conflict.

De oorlog in Ukraïne heeft de wapenhandel weer op gang gebracht. Conflict oplossen zonder wapens schijnt niet te kunnen. Ook praten schijnt niet meer te gaan. Dan maar onschuldige (mede)mensen vermoorden. In wat voor een wereld leven wij? Machthebbers zouden toch wijzer moeten zijn. Nu wordt er ook gedreigd met kernwapens! Mensen worden doodsbang gemaakt. Kinderen groeien scheef op in deze onveilige wereld. Het aantal vluchtelingen wordt steeds groter. Waar moeten ze heen? Heeft u nog een plekje om hun een beetje veiligheid en warmte te gunnen?

Het bovenstaande hebben we u vorige maand laten weten. Er is niets veranderd. Nog steeds duurt de oorlog voort en nog steeds veel slachtoffers. Wat zouden we nog meer kunnen vertellen. Het is een voortdurende herhaling van feiten.

Mensenrechten worden op veel plaatsen in de wereld met voeten getreden. Worden wij, mensen,  niet wijzer? Is het door:  IS of Taliban. Loekasjenko, Poetin, de regering in Kazachstan, of waar dan ook. Er is altijd iemand als schuldenaar aan te wijzen. Doch wat is onze rol in deze? Kijken we weg? Waar kiezen we voor? Macht, geld, lopen we mee of stoppen we, net als een struisvogel, ons hoofd in het zand?

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE