Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
4 juni 2022 @ 12:00 – 13:00
2022-06-04T12:00:00+02:00
2022-06-04T13:00:00+02:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 Op 4 juni zijn we weer aanwezig op het Van Loenshof  VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL, want:  “Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!” U wordt uitgenodigd om met ons aan de demonstratie deel te nemen.

Elke keer constateren we dat er  heel veel geweld is in onze wereld. Elke dag kan men dit ervaren via het journaal op de televisie, krant of radio.  Demonstreren blijft nodig al zijn we niet instaat om  iets aan oorlog en geweld te doen. Met een wake laten we weten dat we het niet pikken! Zijn we dan machteloos? Door te demonstreren geven we aan dat we met de toestanden niet eens zijn .Als je niets doet, laat je over je heen lopen. Natuurlijk kunnen we de oorlog in Oekraï ne, Jemen, Palestina, enz. kunnen we niet oplossen. Machthebbers bepalen dat. en, omdat er veel aan wordt verdiend, blijft het maar doorgaan of er duizenden slachtoffers worden gemaakt, maakt hun niets uit.

Mensenrechten worden op veel plaatsen in de wereld met voeten getreden. Worden wij, mensen,  niet wijzer? Is het door:  IS of Taliban. Loekasjenko, Poetin, de regering in Kazachstan, of waar dan ook. Er is altijd iemand als schuldenaar aan te wijzen. Doch wat is onze rol in deze? Kijken we weg? Waar kiezen we voor? Macht, geld, lopen we mee of stoppen we, net als een struisvogel, onbs hoofd in het zand??

Hoe gaat het in Ethiopië, Wit Rusland, Palestina, Jemen, enz.?

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE