Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
05/02/2022 @ 12:00 – 13:00
2022-02-05T12:00:00+01:00
2022-02-05T13:00:00+01:00
Waar:
van Loenshof
van Loenshof 7511 HE

 Op 5  februari 2022  zijn we weer aanwezig op het van Loenshof en bent u van harte welkom om een uurtje mee te demonstreren, maar tussentijds aansluiten kunt u ook!   VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL .

Als er ergens oorlog is, bestaat er geen vrede!

Er is heel veel geweld in onze wereld. Elke dag kan men dit ervaren via het journaal op de televisie, krant of radio.  Demonstreren blijft nodig al zijn we niet instaat om  iets aan oorlog en geweld te doen. Met een wake laten we weten dat we het niet pikken!

Mensenrechten worden op veel plaatsen in de wereld met voeten getreden. Worden wij, mensen,  niet wijzer? Is het door:  IS of Taliban. Loekasjenko, Poetin, de regering in Kazachstan, of waar dan ook. Er is altijd iemand als schuldenaar aan te wijzen. Doch wat is onze rol in deze? Kijken we weg? Waar kiezen we voor? Macht, geld, lopen we mee of stoppen we, net als een struisvogel, onbs hoofd in het zand??

Hoe gaat het in Ethiopië, Wit Rusland, Palestina, Jemen, enz.?

Nog een indruk van de wake? zie de wake van januari 2020 via link:

https://youtu.be/qwt6hOrsfo4

Enschede voor Vrede roept alle steden en gemeenten in Twente op het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze oproep laten steden en gemeenten zien dat zij geen doelwit zijn en dat zij de verantwoordelijkheid nemen om hun inwoners te beschermen.

We vragen ons verder af waarom in Twente zo weinig gemeenteraden bereid zijn hun burgemeester te verzoeken zich te scharen achter de campagne voor een kernwapenvrije wereld en het verdrag “Burgemeester voor de Vrede”te ondertekenen.

STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE