Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
02/09/2017 @ 12:00 – 13:00
2017-09-02T12:00:00+02:00
2017-09-02T13:00:00+02:00
Waar:
Ei van Ko (stadhuis)
Van Loenshof
7511 Enschede
Nederland

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

Voor de vijfde achtereenvolgende keer vindt op zaterdag 2 september a.s. tussen 12 en 13 uur op het Ei van Ko de maandelijkse wake tegen oorlog en geweld plaats waarbij iedereen die zich zorgen maakt over de aanhoudende oorlogen en terreuraanslagen wordt uitgenodigd met ons een uur lang tegen te protesteren.

Hoewel we de afgelopen maand vooral werden opgeschrikt door de aanslag in Barcelona, willen we dit keer met name stilstaan bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, op 1 september 1939, en de International Army Show die uitgerekend dit eerste weekend van september op de voormalige Vliegbasis Twenthe wordt gehouden. Hoe kan het toch dat we aan de ene kant onze afschuw uitspreken over geweld en het veroordelen, terwijl (militair) geweld kennelijk fascineert en verheerlijkt wordt?

 

Het houdt niet op. Kinderen zijn vaak slachtoffer van oorlog en terreur .
Sinds een aantal jaren zien we een ware geweldspiraal van oorlog en terreur, van aanslagen en steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan?
We staan hier, elke eerste zaterdag van de maand, van 12 tot 13 uur op het Ei van Ko, omdat we vinden dat het zo niet door kan gaan, dat geweld niet met geweld bestreden kan worden, dat muren afgebroken moeten worden en overheden en bevolkingsgroepen samen moeten werken om de echte problemen op te lossen.

U bent van harte welkom u bij deze wake aan te sluiten.