Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
01/06/2019 @ 12:00 – 13:00
2019-06-01T12:00:00+02:00
2019-06-01T13:00:00+02:00
Waar:
Ei van Ko (stadhuis)
Van Loenshof
7511 Enschede
Nederland

Nu staan we weer  zaterdag in de wake met onze spandoek.

In 2017 nam de VN een verbod op kernwapens aan. In plaats van daarmee in te stemmen zegde Trump op 1 februari jl. het kernwapenverdrag met Rusland op, zodat beide landen hun arsenalen kunnen “moderni-seren”. Een half jaar na die opzegging, op 1 augustus, is deze definitief. Wereldleiders uiten hun bezorgdheid maar niemand doet wat. Behalve in Duitsland: dáár is vandaag een landelijke actiedag. En wij doen mee!
Sinds een aantal jaren zien we een ware geweldspiraal van oorlog en terreur, van aanslagen en steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen

Eigenlijk is het  vanzelfsprekender dat wij elke dag eraan worden herinnerd  aan wat de geschiedenis ons te vertellen heeft ten behoeve van de wereld(vrede)e. Leren wij wel van al die ervaringen, of vergeten wij snel en geven wij deze die niet door aan een ieder? Dat zijn de vragen die we ons dienen te stellen. Enschede voor Vrede probeert elke eerste zaterdag van de maand bij het stadhuis te Enschede ons aan die vragen te herinneren.

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

 Steeds weer worden we opgeschrikt door terreuraanslagen of oorlogshandelingen, ver weg en dichtbij, door anderen, maar ook door zogenaamd in onze naam door het Westen. We zien een ware geweld-spiraal van oorlog en terreur en van steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan?

Sinds zaterdag 6 mei 2017 houdt Enschede voor Vrede elke eerste zaterdag van de maand op het Ei van Ko een wake tegen oorlog en geweld van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Iedereen die de hierboven genoemde zorg deelt is welkom zich voor kortere of langere tijd bij de wake aan te sluiten

U bent van harte welkom
u bij deze wake aan te sluit