Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL

Wanneer:
2 maart 2019 @ 12:00 – 13:00
2019-03-02T12:00:00+01:00
2019-03-02T13:00:00+01:00
Waar:
Ei van Ko (stadhuis)
Van Loenshof
7511 Enschede
Nederland

Nu staan we weer  zaterdag in de wake met onze spandoek.

Doch is het niet vanzelfsprekender als wij elke dag aan herinnerd worden aan wat de geschiedenis ons te vertellen heeft ten behoeve van en onze inzet voor de wereld(vrede) en dat door te geven aan een ieder, opdat we echt iets van de geschiedenis leren, behalve het niet vergeten………….

Na Syrië en Oekraïne lijkt Venezuela het volgende strijdtoneel te worden tussen regionale en mondiale machten. Het lijkt ver van ons bed, maar het land is feitelijk het grootste buurland van ons koninkrijk. Met name Curacao speelt nu al een belangrijke rol bij de humanitaire hulp en de opvang van vluchtelingen. Raakt het eiland, en daarmee ons land, ook betrokken bij door sommigen voorspelde oorlogshandelingen?

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

 Steeds weer worden we opgeschrikt door terreuraanslagen of oorlogshandelingen, ver weg en dichtbij, door anderen, maar ook door zogenaamd in onze naam door het Westen. We zien een ware geweld-spiraal van oorlog en terreur en van steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan?

Sinds zaterdag 6 mei 2017 houdt Enschede voor Vrede elke eerste zaterdag van de maand op het Ei van Ko een wake tegen oorlog en geweld van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Iedereen die de hierboven genoemde zorg deelt is welkom zich voor kortere of langere tijd bij de wake aan te sluiten

U bent van harte welkom
u bij deze wake aan te sluit