Wake tegen oorlog en geweld

Wanneer:
6 mei 2017 @ 12:00 – 13:00
2017-05-06T12:00:00+02:00
2017-05-06T13:00:00+02:00
Waar:
Ei van Ko (stadhuis)
Van Loenshof
7511 Enschede
Nederland

Wake tegen oorlog en geweld

Londen, St.Petersburg, Stockholm, Parijs. Een reeks aanslagen die de afgelopen paar weken de krant weer haalden. En dan al die aanslagen die niet apart worden genoemd. Bijvoorbeeld omdat ze plaats vinden in het kader van almaar voortwoekerende oorlogen. Bij eerdere aanslagen namen we het initiatief, samen met anderen, voor een protest- of solidariteitswake. Maar dat lukt niet altijd en het krijgt wat willekeurigs wanneer wel en wanneer niet?
Daarom hebben we als Enschede voor Vrede het initiatief genomen om elke eerste zaterdag van de maand, te beginnen op zaterdag 6 mei, van 12 tot 13 uur bij het Ei van Ko een wake te organiseren tegen de geweldsspiraal van oorlog en terreur, van aanslagen en steeds hardere taal jegens bepaalde bevolkingsgroepen. We staan dan bij elkaar omdat we vinden dat het zo niet door kan gaan, dat geweld niet met geweld bestreden kan worden, dat muren afgebroken moeten worden en overheden en bevolkingsgroepen samen moeten werken om de echte problemen op te lossen.
We willen ons dan niet afficheren als “Enschede voor Vrede” maar staan er met een spandoek “Stop de Oorlog – Stop de Geweldsspiraal”. Iedereen die zich in deze boodschap kan vinden is welkom om zich erbij aan te sluiten en anderen op te roepen datzelfde te doen.