Ontmoetingen in het licht van…

Wanneer:
28 januari 2016 @ 19:30 – 21:30
2016-01-28T19:30:00+01:00
2016-01-28T21:30:00+01:00
Waar:
de Wonne in de wintertuin
Noorderhagen 25
7511 EK Enschede
Nederland

Er is nu  tijd voor georganiseerde dialoog. Voor meer informatie: http://www.wereldvredesvlamtwente.nl/2013/09/in-het-licht-van-vrede.html

Sinds maart 2012 brandt in de wintertuin van woon- en leefgemeenschap De Wonne aan de Noorderhagen 25 te Enschede de Wereldvredesvlam Twente.
Om de symboliek van dit licht levend te houden nodigen de Raad voor Levensbeschouwingen en Religies Enschede, woon- en leefgemeenschap De Wonne en de Wereldvredesvlam Twente dit seizoen mensen van diverse levensbeschouwingen en wereldreligies uit om hun visie op verdraagzaamheid met elkaar te delen.

 

Boeddha

 

 

Soka Gakkai International laat u binnen in het Boeddhisme. De eerste samenkomst in het nieuwe jaar. Een bijeenkomst voor mensen, die meer willen weten over het Boeddhisme en zingeving.

In het Boeddhisme van Nichiren staat verdraagzaamheid gelijk aan Boeddhistische compassie, wat gaat over zowel het inlevingsvermogen voor het lijden van de mensen als de wil om hen te helpen dit lijden te overkomen. Aan de hand van geschriften van Nichiren Daishonin (13de eeuw) en Daisaku Ikeda (nu) gaan we samen en via discussiegroepjes onderzoeken hoe eenieder dat voor zichzelf verwezenlijkt… die verdraagzaamheid.
“een Boeddha is geen buitengewoon iemand maar een mens, die zich diep bewust is van het positieve potentieel binnenin haar of hemzelf én binnenin iedereen, die er naar streeft om anderen te helpen dit potentieel bij hunzelf naar boven te halen.”
Soka Gakkai betekent Waarde Creërende Organisatie met 3 pijlers: Vrede, Cultuur en Onderwijs, opgericht na WO II, vanuit de gevangenis door Josei Toda in Japan en is op het eiland Guam in 1962 Internationaal opgericht door Daisaku Ikeda.

 

 

Natuurlijk bent u weer van harte welkom!