Movies that Matter: “The Dilemma of Desire

Wanneer:
21 maart 2022 @ 19:30 – 22:15
2022-03-21T19:30:00+01:00
2022-03-21T22:15:00+01:00

 The Dilemma of Desire

Maria Finitzo

 

 

De clitoris is het enige lichaamsdeel uitsluitend bedoeld voor genot. Maar ondanks die eenduidige functie hebben veel mensen geen idee hoe ze werkt of eruitziet. The Dilemma of Desire verandert dat voor eens en altijd. Een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis.

Bijna niemand – _man of vrouw – _weet hoe een clitoris eruitziet. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. En in medische handwerken, waar de penis tot in detail wordt behandeld, wordt de clitoris vaak genegeerd. Of zoals neurowetenschapper Stacey Dutton zegt:

De clitoris is eigenlijk bijzaak.

Die omissie dreef Dutton ertoe de clitoris te gaan bestuderen. Zij is een van de vrouwen die ons meenemen op een fascinerende en provocatieve reis in The Dilemma of Desire. We ontmoeten conceptueel kunstenares Sophia Wallace, wier Cliteracy Project veel geloofde mythes over vrouwelijke seksualiteit aanpakt. Ontwerper Ti Chang, die nadenkt over alternatieven voor de conventionele vibrator. En vele, vele anderen. Samen tonen ze de complexiteit van vrouwelijk seksueel genot. En vooral: het belang van vreugdevolle seksualiteit.

 

Maandag 21 maart om 19.30 uur in Concordia. Met in het randprogramma Regine Hilhorst.