in het kader van Movies that Matter “The Dilemma of Desiree

Wanneer:
20 december 2021 @ 19:30 – 21:00
2021-12-20T19:30:00+01:00
2021-12-20T21:00:00+01:00
Waar:
Theaterzaal Concordia
Oude Markt 18

Helaas gaat deze voorstelling niet door. Een totale lockdown verhindert ons dit evenement te realiseren. Volgende keer beter!

The Dilemma of Desire

Maria Finitzo

Weet jij eigenlijk hoe een clitoris er echt uit ziet? Deze docu is een eerlijke en fascinerende pleidooi voor voor seksuele kennis, vrijheid en gelijkheid.

De clitoris is het enige lichaamsdeel uitsluitend bedoeld voor genot. Maar ondanks die eenduidige functie hebben veel mensen geen idee hoe ze werkt of eruit ziet. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. En in medische handwerken, waar de penis tot in detail wordt behandeld, wordt de clitoris vaak genegeerd. Of zoals neurowetenschapper Stacey Dutton zegt: ‘De clitoris is eigenlijk bijzaak.’

Die omissie dreef Dutton ertoe de clitoris te gaan bestuderen. Zij is een van de vrouwen die ons meenemen op een fascinerende en provocatieve reis in ‘The Dilemma of Desire’. We ontmoeten conceptueel kunstenares Sophia Wallace, wier Cliteracy Project veel geloofde mythes over vrouwelijke seksualiteit aanpakt. Ontwerper Ti Chang, die nadenkt over alternatieven voor de conventionele vibrator. En vele, vele anderen. Samen tonen ze de complexiteit van vrouwelijk seksueel genot. En vooral: het belang van vreugdevolle seksualiteit.

‘The Dilemma of Desire’ is een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis.