Agenda

dec
1
zo
Sonntagspsaziergang Urenco Gronau. Alle uraniumverrijking stoppen, dus ook in Gronau @ Urenco, Gronau
dec 1 @ 14:00 – 15:00

Sonntagsspaziergang Urenco Gronau

Demonstratie tegen uraniumverrijking en tegen de nieuwe kernwapenwedloop

Maar eerst nog even een herinering: wat is toch die Spaziergang: Al 33 jaar verzamelt zich in Gronau elke eerste zondag van de maand, zonder onderbreking, rond twee uur ’s middags een groep mensen bij de poort van Urenco aan de Röntgenstraße voor een zondagmiddagwandeling, waarbij vroeger om de Urenco-vestiging werd heen gelopen, maar het tegenwoordig meestal bij een picknick bij de hoofdpoort blijft. Urenco verrijkt in Gronau, Almelo en het Britse Capenhurst ongeveer 35% van de totale wereldbehoefte aan uraniumsplijtstof voor kerncentrales via een technologie die ook erg geschikt is voor kernwapens. Zo staat bedrijfsspionage bij Urenco Almelo aan het begin van de kernwapen-technologie van Pakistan, Iran en Noord-Korea.

De eerste zondagsrondwandeling bij Urenco, Gronau was eind september 1986. Vanaf november 1986 heeft de zondagsrondwandeling onafgebroken plaatsgevonden. Een jubileum zal plaatsvinden op de nieuwjaars “spaziergang van 5 januari 2020. Dan wordt het de 400ste keer dat de rondwandeling plaatsvindt.

U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen!!!

 

 

 

jan
13
ma
“Ghost Fleet” in het kader van “Movies that Matters” @ Filmhuis Concordia
jan 13 @ 19:30 – 21:30

“Movies that Matters”

Wegens groot succes, heeft Enschede voor Vrede een verbintenis aangegaan met filmhuis Concordia en Pakhuis Oost. In dit kader zullen wij twee films promoten. De eerste film was te zien op  28 oktober vorig jaar. De laatste in de serie wordt vertoond  op 13 januari 2020.

“Ghost Fleet” in het kader van “Movies that Matters” met Shannon Service en Jerry Waldron

Opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken. 

Voor meer informatie over de film, klikt u op https://www.concordia.nl/film/ghost-fleet-shannon-service-jerry-waldron

Zet in uw agenda