Agenda

aug
3
za
Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL @ Ei van Ko (stadhuis)
aug 3 @ 12:00 – 13:00

Nog steeds is er oorlogsdreiging: de VS en Iran. De president van de Verenigde Staten speelt op een gevaarlijke manier een soort STRATEGO om iets (elimineren van kernbewapening) bij Iran af te dwingen en Iran doet eraan mee.  Hij, Trump,  wil daarbij proberen meer support te winnen onder zijn bondgenoten. Iran zet de                     “bondgenoten” onder druk.

En daarom staan we weer  zaterdag in de wake met onze spandoek.

Eigenlijk is het  vanzelfsprekender dat wij elke dag eraan worden herinnerd  aan wat de geschiedenis ons te vertellen heeft ten behoeve van de wereld(vrede). Leren wij wel van al die ervaringen, of vergeten wij snel en geven wij deze die niet door aan een ieder? Dat zijn de vragen die we ons dienen te stellen. Enschede voor Vrede probeert elke eerste zaterdag van de maand bij het stadhuis te Enschede ons aan die vragen te herinneren.

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

 Steeds weer worden we opgeschrikt door terreuraanslagen of oorlogshandelingen, ver weg en dichtbij, door anderen, maar ook door zogenaamd in onze naam door het Westen. We zien een ware geweld-spiraal van oorlog en terreur en van steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan?

Sinds zaterdag 6 mei 2017 houdt Enschede voor Vrede elke eerste zaterdag van de maand op het Ei van Ko een wake tegen oorlog en geweld van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Iedereen die de hierboven genoemde zorg deelt is welkom zich voor kortere of langere tijd bij de wake aan te sluiten

U bent van harte welkom
u bij deze wake aan te sluit

aug
6
di
Vredesfietstocht door Enschede op 6-8 augustus aanstaande
aug 6 @ 10:00 – aug 8 @ 11:00

Vredesfietstocht door Enschede 6-8 aug. a.s.

Voor het zesde achtereenvolgende jaar houdt de vredesbeweging DFG-VK (Deutsche Friedensgesellschaft – Vereinigte KriegsdienstgegnerInnen) in Nordrhein-Westfalen in de eerste week van augustus een Vredesfietstocht. In 2014 als eenmalige activiteit begonnen naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog is deze wegens succes elk jaar herhaald. Vorig jaar hebben we met een delegatie vanuit Enschede deelgenomen aan de eerste etappe die van Münster naar Dülmen voerde en dat heeft de organisatie op het idee gebracht om bij de editie van dit jaar Enschede aan te doen. Niet één dag, maar wel drie dagen!

Op dinsdag 6 augustus komt Vredesfietstocht vanuit Borken naar Enschede. Vanuit Enschede willen we hen die dag een eind tegemoet fietsen (waarschijnlijk tot Eibergen). Heeft u zin om mee te fietsen, laat het ons even weten via info@enschedevoorvrede.nl