Agenda

sep
20
vr
Fototentoonstelling R.O,C, studenten in de bibliotheek @ Openbare bibliotheek
sep 20 @ 16:00 – okt 3 @ 17:00

In aanloop van de Vredesweek (21 september tot en met 29 september) wordt op 20 september van 16.00 uur tot 17.00 uur een fototentoonstelling  voor de zevende keer geopend, deze keer door de directeur de heer Jan Hoogenberg in de openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat te Enschede. De foto’s die worden getoond, zijn gemaakt door studenten fotografie van het R.O.C te Enschede.
De feestelijke opening, met een programma verzorgt door het ROC en zijn studenten, is openbaar. Onder andere is er een optreden van een singer/songwriter. Iedereen is dus welkom Het is inmiddels een traditie geworden dat deze fototentoonstelling een onderdeel vormt van de Vredesweek. De Vredesweek kent ook vele andere activiteiten, die veelal gratis te bezoeken zijn ( voor programma, klik op Vredesweek in www.enschedevoorvrede.nl)

Er is dit jaar een publieksprijs aan de tentoonstelling verbonden De foto’s kunnen worden beoordeeld. door het publiek.Ook een professionele jury zal de foto’s waarderen. Hun punten worden opgeteld bij die van het publiek. De prijs voor de winnares of winnaar wordt op 5 oktober in de middag ruitgereikt in het Auditorium van Concordia, Langestraat 56 tijdens een optreden van Duits koor bestaande uit Vredesactivisten.

sep
23
ma
Film: “The good terrorist” ( zie verder Vredesweek programma).
sep 23 @ 19:30 – 21:30

Documentaire van Robert Oey. “The good terrorist”

informatie van VPRO Cinema

Hoe kan een jonge moslimextremist deradicaliseren? Op zoek naar een antwoord spreekt documentairemaker Robert Oey met een vrijgekomen lid van de Hofstadgroep en andere nauw bij (de)radicalisering betrokkenen in binnen- en buitenland. Het meeste indruk maken zij die voorbij labels als ‘moslim’ of ‘extremist’ weten te kijken. Interessante poging tot nuancering van een maker die zijn eigen denkkaders ter discussie stelt, maar het toch ook niet kon laten om zijn onderwerp met suggestieve muziek en schimmige achtergronden te dramatiseren.

Voor meer informatie:  https://www.concordia.nl/film/the-good-terrorist-robert-oey/23-09-2019-19-30

okt
3
do
Palestijnse boeren in de Vredesweek @ Openbare Bibliotheek Enschede
okt 3 @ 19:30 – 21:00

In de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede vertelt donderdagavond 3 oktober (19.30 uur)  landbouwer en vredesactivist Johan Feitsma (74) over het leven van Palestijnse boeren. De uit Grijpskerk (Gr) afkomstige agrariër bezocht in 2002, als waarnemer van de Protestantse Kerk in Nederland en de organisatie United Civilians for Peace, drie maanden zowel Israël als de Palestijnse gebieden. Sindsdien komt hij er regelmatig en heeft er vele contacten opgebouwd.  In 2017 nam hij deel aan de oogst van olijven nabij Bethlehem. Steevast doen Palestijnse boeren en Palestijnse christenen een beroep op hem, thuis in Nederland  te vertellen over zijn reiservaringen. Hij schreef er een boek over, een uitgave van theologische uitgeverij Narratio. De avond in de bieb sluit aan bij de Vredesweek 2019 en is een initiatief van de Palestina Werkgroep Enschede.

www.palestinawerkgroepenschede.nl