Agenda

nov
3
za
Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL @ Ei van Ko (stadhuis)
nov 3 @ 12:00 – 13:00

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

 

Sinds zaterdag 6 mei 2017 houdt Enschede voor Vrede elke eerste zaterdag van de maand op het Ei van Ko een wake tegen oorlog en geweld. Steeds weer worden we opgeschrikt door terreuraanslagen of oorlogshandelingen, ver weg en dichtbij, door anderen, maar ook door zogenaamd in onze naam door het Westen. We zien een ware geweld-spiraal van oorlog en terreur en van steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan? Iedereen die deze zorg deelt is welkom zich voor kortere of langere tijd bij de wake aan te sluiten.

 

U bent van harte welkom
u bij deze wake aan te sluiten.

 

nov
4
zo
Sonntagsspaziergang Urenco Gronau @ Urenco, Gronau
nov 4 @ 14:00 – 15:00

 

Al 30 jaar verzamelt zich in Gronau elke eerste zondag van de maand rond twee uur ’s middags een groep mensen bij de poort van Urenco aan de Röntgenstraße voor een zondagmiddagwandeling, waarbij vroeger om de Urenco-vestiging werd heen gelopen, maar het tegen-woordig meestal bij een picknick bij de hoofdpoort blijft. Urenco verrijkt in Gronau, Almelo en het Britse Capenhurst ongeveer 35% van de totale wereldbehoefte aan uraniumsplijtstof voor kerncentrales via een technologie die ook erg geschikt is voor kernwapens. Zo staat bedrijfsspionage bij Urenco Almelo aan het begin van de kernwapen-technologie van Pakistan, Iran en Noord-Korea.

 

nov
8
do
Vluchtelingen en de Vredestuin, deel 1 @ Vredestuin in autitorium van Concordia
nov 8 @ 19:30 – 21:30

Donderdag 8 november is de tweede bijeenkomst van een reeks van drie. Deze bijeenkomsten vinden plaats door een samenwerking met  Alifa Vluchtelingenwerk. Donderdag 8 november om half acht  ’s avonds is het volgende verhaal van een vluchteling (zie ook berichten).  U bent welkom en de toegang is gratis. Verder informatie volgt.

donderdagavond 13 december is de laatste bijeenkomst van de reeks. Mis ze niet. Niet alleen zijn ze interessant en hoort u informatie wat u niet had vermoed, maar u hoort ook, hoe met vluchtelingen in dit land wordt omgegaan.