Agenda

dec
10
ma
Demonstreren, een schurend grondrecht @ de Pijpenla van de Openbare Bibliotheek
dec 10 @ 20:00 – 22:00

Demonstreren,
een schurend grondrecht

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat dit jaar 70 jaar. Mensenrechtenorganisaties hebben dit jaar het recht op demonstratie centraal gesteld. Een recht dat in veel landen nogal eens geschonden wordt, maar ook in Nederland onder druk komt te staat.
Mevr. Hanneke Gelderblom (oud-Senator voor D66 en vanuit de Joodse gemeenschap lid van het landelijk Overleg Joden, Christenen Moslims) zal op maandagavond 10 december een inleiding te houden over het rapport “Demonstreren, een schurend grondrecht” van de Nationale Ombudsman. Ze vertelt erover vanuit het perspectief van vrijheid van en respect voor godsdienst.
Ook mensen die de vrijheid van demonstreren hoog in het vaandel hebben staan, vragen zich af of protestacties pal voor een synagoge of moskee toegestaan zouden moeten worden en of daarbij wel alles geroepen mag worden. Het was een vraag die meermalen aan de orde kwam als we het afgelopen jaar weer met een groepje mensen vanuit Team Bruggen Bouwen en Enschede voor Vrede tijdens een anti-islamdemonstratie aanwezig waren in of bij de moskee die als doelwit was gekozen.
Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door verschillende levensbeschouwelijke organisaties

dec
13
do
In de reeks: “verhalen van vluchtelingen”: een vluchteling uit Myanmar @ Vredestuin (auditorium Concordia)
dec 13 @ 19:30 – 21:30

Het verhaal van: Zaw Htet Naing, een vluchteling uit Myanmar

 

 

In de Vredestuin-reeks “Verhaal van een Vluchteling” verwelkomen we op donderdagavond 13 december a.s. om 19.30 uur in het Auditorium van Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede de 24-jarige Zaw Htet Naing die begin dit jaar uit Myanmar naar Nederland is gevlucht en inmiddels woonruimte in Enschede heeft gevonden. Hij zal het verhaal van zijn volk, de Rohingya, vertellen en hun situatie als minderheid in Myanmar (het vroegere Birma).

 

Wat weten we eigenlijk van die toestanden? Alleen datgene wat de media ons voorschotelt. Myanmar ligt ook niet dicht bij onze deur, maar zijn er geen raakvlakken met wat we dichtbij meemaken? .Nu kunnen we luisteren naar het verhaal van iemand die de situatie persoonlijk heeft meegemaakt

Toegang gratis en onderwerp heel interessant!!