Agenda

mei
4
za
Wake : VOOR VREDE, STOP DE OORLOG STOP DE GEWELDSPIRAAL @ Ei van Ko (stadhuis)
mei 4 @ 12:00 – 13:00

Nu staan we weer  zaterdag in de wake met onze spandoek.

Doch is het niet vanzelfsprekender als wij elke dag aan herinnerd worden aan wat de geschiedenis ons te vertellen heeft ten behoeve van en onze inzet voor de wereld(vrede) en dat door te geven aan een ieder, opdat we echt iets van de geschiedenis leren, behalve het niet vergeten………….

STOP DE OORLOG
STOP DE GEWELDSPIRAAL EN STREEF NAAR VREDE

 Steeds weer worden we opgeschrikt door terreuraanslagen of oorlogshandelingen, ver weg en dichtbij, door anderen, maar ook door zogenaamd in onze naam door het Westen. We zien een ware geweld-spiraal van oorlog en terreur en van steeds hardere taal tegen bepaalde bevolkingsgroepen. De schrik slaat ons om het hart en we vragen ons af waar dit allemaal toe zal leiden. Blijft deze escalatie almaar doorgaan of komt er toch ooit een einde aan?

Sinds zaterdag 6 mei 2017 houdt Enschede voor Vrede elke eerste zaterdag van de maand op het Ei van Ko een wake tegen oorlog en geweld van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Iedereen die de hierboven genoemde zorg deelt is welkom zich voor kortere of langere tijd bij de wake aan te sluiten

U bent van harte welkom
u bij deze wake aan te sluit

mei
5
zo
Sonntagsspaziergang Urenco Gronau @ Urenco, Gronau
mei 5 @ 14:00 – 15:00

 

Al 30 jaar verzamelt zich in Gronau elke eerste zondag van de maand rond twee uur ’s middags een groep mensen bij de poort van Urenco aan de Röntgenstraße voor een zondagmiddagwandeling, waarbij vroeger om de Urenco-vestiging werd heen gelopen, maar het tegen-woordig meestal bij een picknick bij de hoofdpoort blijft. Urenco verrijkt in Gronau, Almelo en het Britse Capenhurst ongeveer 35% van de totale wereldbehoefte aan uraniumsplijtstof voor kerncentrales via een technologie die ook erg geschikt is voor kernwapens. Zo staat bedrijfsspionage bij Urenco Almelo aan het begin van de kernwapen-technologie van Pakistan, Iran en Noord-Korea.